Технологията InfraHeat - Инфрачервени отоплителни панели Infra heat

Технологията InfraHeat

Водеща технология в бранша

Технологията е тествана  в Seibersdorf Laboratory, Австрия /август 2013/. Резултатите показват, че отоплителният филм, вграден в панелите InfraHEAT ги прави 18% по-ефективни спрямо всеки друг инфрачервен панел на Европейския пазар. 

Инфрачервените отоплителни панели InfraHEAT са ново поколение отоплителни уреди, най-важният елемент от които е панелът от въглероден графит полиимид и никел.

Разработени съвместно с група немски и австрийски учени, ел. отоплителните панели InfraHEAT са продукт на водещата технология в бранша с гарантирано ниво на ефективност 93%. Това означава, че 93% от отдадената топлина е във вид на инфрачервени лъчи и само 7% във вид на конвекция. При тази иновативна технология най-важното е какъв процент от генерираната топлина е инфрачервено лъчение. Колкото по-висок процент са генерираните инфрачервени вълни, толкова по-ефективно е инфрачервеното отопление.

Панелите InfraHEAT се състоят от вградени нишки въглероден графит полиимид и никел, и осигуряват по-висока икономичност, издръжливост и енергийна ефективност от конвективните ел. уреди за отопление. В сравнение с продуктите на други компании, които изполват въглеродни нишки като материал, InfraHEAT панелите се произвеждат по нова технология, която включва високо-технологично преработване на материалите и иновативни апликации. Високото качество на технологията InfraHEAT се измерва с:

  • висока повърхностна температура с възможен най-нисък разход на електроенергия;
  • равномерно разпределение на температурата по цялата повърхност на панела;
  • ниво на ефективност от ~93% водещо в сферата на инфрачервеното отопление;
  • изключителна сигурност и издръжливост.

Сърцевината на инфрачервените панели се състои от специално проектирано за целта платно от въглеродни влакна и никел, което е вградено чрез изолационен пласт между двете външни алуминиеви плочи. Тази тъкан от въглеродни влакна превръща абсорбираната ел. енергия в инфрачервени лъчи. На практика няма никаква загуба на енергия. Освен това, новоразработената технология с рефлектор гарантира, че при инфрачервените панели InfraHEAT 100% от инфрачервеното излъчване бива доставяно към предната част на панела.

Тези стойности показват, че инфрачервените панели InfraHEAT са базирани на технология с едни от най-добрите показатели за ефективност и качество в Европа.

 

Структура на панела

Сърцевината на инфрачервените панели се състои от специално проектирано за целта платно от въглеродни влакна и никел, което е вградено чрез изолационен пласт между двете външни алуминиеви плочи. Тази тъкан от въглеродни влакна превръща абсорбираната ел. енергия в инфрачервени лъчи. Това е иновативна технология, която не може да бъде сравнявана с други съществуващи отоплителни уреди, които ползват просто въглеродна хартия или жици. Изключително важно тук е какъв процент от генерираната топлина е инфрачервено лъчение. Колкото по-висок процент са генерираните инфрачервени вълни, толкова по-ефективно е инфрачервеното отопление.

В лабораторни условия е доказано, че инфрачервените панели InfraHEAT произвеждат над 93% инфрачервени вълни и около 7% конвективна енергия. На практика няма никаква загуба на енергия. (Това е най-високата ефективност, която е достигната досега в тази сфера - затова и фирми, които твърдят, че предлагат дълговълнови инфрачервени отоплители с по-висока ефективност, не са реални.)

Медни и нано сребърни слоеве предотвратяват появата на горещи точки и искри, като гарантират сигурност дори при необичайни условия на работа или при много високи повърхностни температури.

Epoxy смола като завършващ слой в предната и задната част на панела предоставя много добра издръжливост и елиминира опасността от изгаряне. Перфектно завършените ъгли гарантират недопускане на изтичане на вода или електричество, като в зависимост от инсталацията може да се постигне най-високия IP клас (IPx8). Дебелината на панелите (от 0.6 до 2.5 см) прави възможно инсталирането им на всяко едно място и при различни приложения.

Електрическият проводник, изработен от въглероден графит полиимид, предоставя нива на сигурност, издръжливост и енергийна ефективност, които правят инфрачервените панели InfraHEAT водещи уреди в бранша.

При производството, процесите включват топлинна обработка от 1000 до 3000оС за карбоновите нишки, и топлинно обработен материал над 2500оС – за графитните нишки.

Графитът има по-високи характеристики на топлинна издръжливост в сравнение с други материали, по-нисък коефицент на топлинно разширяване, отлична топлинна проводимост и се ползва широко като материал произвеждащ топлина от ел. енергия. Специалният смесващ процес на InfraHEAT създава различни нива консумация на енергия според желаните приложения – това прави възможно достигане на най-добрите нива на ефективност при оптимални нива на ползване на въглерод и графит.

 

Инфрачервени вълни IR-C

Инфрачервените лъчи не трябва да се бъркат с ултравиолетовата светлина или всякаква друга форма на опасно лъчение (алфа, бета, гама-лъчи, рентгеново излъчване и други).

Спектър

Ние изпитваме и ползваме инфрачервените лъчи всеки ден. Топлината, която ни дава слънцето, огънят, горещата асфалтова настилка – всичко това е инфрачервено лъчение. На практика, всички предмети с температура над абсолютната нула излъчват инфрачервени лъчи.

Инфрачервените лъчи (IR) - също известни като топлинни лъчи - са част от оптичните лъчения и следователно част от електромагнитния спектър. Тяхната дължина на вълната е в диапазона от 780nm (нанометра) до 1 мм (милиметра), т.е. в частта „нарастване на дължината", извън опасните ултравиолетови лъчи. Инфрачервените вълни са разделени на къси IR-A лъчи с дължина на вълната диапазон 780-1400 нанометра, IR-B лъчи (1400 до 3000 nm) и дълги вълни IR-C (3000 nm до 1 мм).

Инфрачервените панели InfraHEAT излъчват дълговълнови инфрачервени лъчи в спектъра IR-C и следователно са безопасни за хората. На графиката по-долу е показана дължината на вълната, излъчвана от панел InfraHEAT, нагрят до 120оС.

Инфрачервени лъчи IR-C

 

Сигурност

Относно сигурността, панелите InfraHEAT са отново безспорен лидер. Всеки отоплителен панел има вградени пет защитни сензора, които го предпазват от прегряване. Структурата на панела (алуминиеви плочи в предната и задната част) гарантира 100% PE защита. Отоплителните уреди InfraHEAT са сертифицирани по европейските стандарти СЕ и отговарят на изискванията на най-строгите норми в бранша - TÜV GS Германия. Лабораторията за научни проучвания Research Centre Seibersdorf Laboratories потвърждава, че излъчваните лъчи от инфрачервените панели InfraHEAT са много под международните максимално позволени нива за ефект върху кожата и очите. За разлика от други отоплителни уреди, инфрачервените панели InfraHEAT имат здравословен ефект върху човешкото тяло. Ниво на защита IP54 гарантира защита от прах и водни пръски.

 

Гаранционен срок

5 години гаранция5 години гаранционен период, през който при наличието на повреда, панелът се заменя с нов. 

Ако един панел ви е служил вярно 5 години, то той най-вероятно ще продължи да го прави и през следващите 20-25 години. 

 
Всички права запазени ©2015 - Инфрачервени отоплителни панели Онлайн магазин Инфрачервени отоплителни панели
Разработка и реализация GroupLZ.bg